Bildspel om fåglar och natur i Syrien!

Rödhuvad törnskata i Syrien april -09.

Som rubrikraden ovan antyder ska jag visa ett bildspel på torsdag. Tid och plats är gamla Tingssalen vid Gamla torg i Ljungby kl. 18:30 den 7 oktober. Jag håller som bäst på att färdigställa presentationen, och det har verkligen varit en resa (igen) att plocka fram bilder och försöka tänka ut vad som ska berättas till dem. Senare i höst (18/11) går bildspelet upp i Värnamo. En av bilderna som jag hittat i gömmorna är den här bilden på den granna rödhuvade törnskatan. Den satt i en risbuske en mycket kall och blåsig morgon i utkanten av den urgamla staden Palmyra.

Ägretthägern här hemma i torsdagsgryning.

Här hemma håller ägretthägern fortfarande ställningarna i Södergårdsviken. Idag kom den på vingarna flera gånger eftersom en havsörn röjde runt kring viken. I tuben såg jag att örnen hade färgringar på benen. Även om jag inte kunde läsa alla siffror, berättade färgerna att den var märkt i Östersjötrakten 2007.
Arbetet med hemsidan går vidare, även om det inte kommer att hända så mycket nu innan bildspelet på torsdag. I förra veckan hade jag fyllt alla undergallerierna i "Svenska Fåglar". Men arbetet med det galleriet är på intet sätt slutfört utan kommer att pågå så länge jag lever och kan hålla en kamera. Bara i år har jag plåtat otroligt mycket och många bra fågelbilder ligger och väntar på att få synas på hemsidan. Det kommer… Jag ska förstås även fortsätta fylla på med bilder från resan i Indonesien i somras och ta fram de sista bilderna från Peru -09!
Thomas, min kompis och webbdesigner, har också arbetat hårt bakom kulisserna på sistone. Det kanske inte märks så mycket för besökarna i första hand men är viktigt för hemsidans funktionalitet i längden, främst från min synvinkel. Ett problem som en del exploreranvändare upplever då de ska sortera i gallerierna kommer också snart att lösas.

Posted by Lars Petersson at 8:42 PM